7/5/09

Art o negligència?



Un bon dia, ara ja fa molts mesos, l'edifici va aparèixer completament embolcallat amb una lona blanca, pulcríssima, que de tant immaculada lluïa com la neu. Primer, vaig pensar que em trobava davant de la darrera obra de l'artista Christo, al qual, sempre que li plau i algun ajuntament l'hi ho permet, embolica edificis, ponts, illes, escultures, parlament o castells. Però a mesura que passaven els dies, les setmana i els mesos, vaig haver d'acceptar que no era una obra d'art, sinó una simple protecció o salvaguarda de l'edifici que hom havia oblidat de retirar per negligència o descurança. Aleshores succeí allò que passa quan no es té cura de les coses. A poc a poquet, la lona blanca i immaculada, mudà el blanc pel gris llardós, brut i cendrós provocant una sensació d'abandó generalitzat i desagradable.


Christo - Wrapped Reichstag


2 comentaris:

monroe ha dit...

Cutrada, altrement dit "poc esperit per tenir cura de les coses", especialment si no són teves i són del bé comú..... que no és de ningú.

betty boo ha dit...

Sembla la seu del KKK. Te la mateixa pinta que els seus membres: Un embolcall blanc tirant a rònec, uns forats als ulls (o finestres) i un objectiu gens bonic.